torstai 6. elokuuta 2015

Mansikka-vaniljajuustokakku


Kesällä on ihanaa kun on saatavilla tuoreita marjoja. Mansikoita olen käynyt poimimassa joka kesä suoraan mansikkatilalta. Nyt poiminta oli hieman haasteellista kun mukana oli 8kk ikäinen pikku taapero joka oli hieman liian innokas auttamaan poimimisessa, hän kun innostui lähinnä niistä raakileista joten koko ajan sai vahtia ettei ne päädy suuhun asti. Jonkin verran sain kuitenkin mansikoita kerättyä pakkaseenkin mutta jotain piti myös leipoa ihanista tuoreista mansikoista kun kyläilijöitäkin oli tulossa. 


MANSIKKA-VANILJAJUUSTOKAKKU 

Pohja:
10 kpl kaneliässä keksejä
30g voita

Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos 16cm halkaisijaltaan olevaan reunavuokaan ja laita kylmään jähmettymään.

Täyte:
1 rs vaniljatuorejuustoa 
1,5 dl Flora vanilla
50-100g valkosuklaata (tavallinen tai sitruunainen)
3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. 
Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. 
Kuumenna rkl vettä ja sekoita siihen lionneet liivatteet. Sekoita liivate vaahdon joukkoon. 
Sekoita viimeisenä sulatettu ja hieman jäähtynyt suklaa. Itse laitoin suklaata 50g mutta valmiissa kakussa täyte ei kuitenkaan niin makealta maistunut joten suklaata olisi mielestäni enemmänkin voinut laittaa. 
Vuoraa vuoka reunakalvolla ja kaada täyte vuokaan. Laita kylmään jähmettymään noin tunniksi ennen mansikkapäällisen lisäämistä.

Päällinen:
300g mansikoita 
n. 2 rkl sokeria
3 liivatetta

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
Soseuta mansikat ja makeuta sokerilla oman maun mukaan. 
Kuumenna tippa vettä ja sekoita liivatteet joukkoon. Lisää liivatteet mansikkasurvoksen joukkoon. Lisää mansikkatäyte vuokaan vaniljatäytteen päälle ja laita kylmään hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi. 

Koristele valmis kakku valkosuklaalla, mansikoilla ja syötävillä kukilla tai kukkien terälehdillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti