maanantai 27. lokakuuta 2014

Vaahterasiirapilla maustetut syksyiset pikkuleivät


SYKSYISET PIKKULEIVÄT n. 20-30 kpl

3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3 dl tummaa muscovado sokeria
100 g voita tai margariinia
1,5 dl vaahterasiirappia


Vaahdota sokeri ja rasva kevyesti. Vatkaa joukkoon kananmuna hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne sokeri-rasvaseokseen. Lisää joukkoon myös siirappi.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi taikina pieniksi kasoiksi leivinpaperin päälle, jätä väliin kuitenkin tilaa koska taikina leviää ja tasoittuu paistettaessa. Itselläni yksi pikkuleipä oli noin reilu teelusikallinen taikinaa.
Paista 200 asteessa noin 8-10 minuuttia.


Nämä syksyiset pikkuleivät maistuvat oikeastaan melko jouluiselta, piparkakkumaiselta. Makuun vaikuttaa varmasti myös vaahterasiirappi joita löytyy erilaisia. Itse käytin Kanadasta tuliaisena saatua vaahterasiirappia, toistakin kaapista löytyy ja se pääsee kokeiluun myös lähiaikoina. Hyviä oli nämä pikkuleivät, nauti kahvin tai maidon kera hyvässä seurassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti