maanantai 20. toukokuuta 2013

Mokkapalat


Sitä tulee leivottua kakkuja, muffinsseja sekä muutakin makeaa mutta enpä muista milloin olen mokkapaloja tehnyt. Viime kerrasta on tainnut vierähtää jo monta vuotta. Useammin niitä on kyllä syöty mutta vain niitä muiden leipomia. Äitienpäivänä leivottiin pikku neidin kanssa yhdessä mokkapaloja jotka nautittiin mummilassa hyvässä seurassa kahvin kera.

MOKKAPALAT

200g margariinia
3,5dl kahvia
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
vaniljasokeria tai vaniljan makuista aromiainetta
3 kananmunaa

KUORRUTUS

70g margariinia
3/4 dl kahvia
6dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
Keitä vahvahkoa kahvia. Mittaa kattilaan margariini ja kahvi. Kuumenna sen verran että margariini sulaa.  
Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi.Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon kahvi-margariiniseos sekä munat. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Valmista kuorrute kuumentamalla margariini ja kahvi kattilassa. Sekoita joukkoon siivilän läpi tomusokeri sekä kaakaojauhe. Sekoita kuorrutus tasaiseksi ja levitä se jäähtyneen mokkapalalevyn päälle. Koristele nonparelleillä tai muilla koristeilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti